Steun aan vakbondsactie

Samen met mijn fractie van Socialisten en Democraten steunen we de actie van de vakbonden vandaag in Luxemburg.

Wij delen de bekommernissen van de vakbonden betreffende de hervormingen van de eurozone. We willen, net als hen, een “change for europe”. Maar dan eentje dat niet de strengheid heeft zoals het pact dat de rechtse regeringen in gans Europa willen doorduwen. Wij zijn er van overtuigd dat Europa de crisis niet zal oplossen door te snoeien in openbare uitgaven, in de lonen van de mensen en in het verlengen van de duur van hun carrière. Wij vragen een andere aanpak, een eerlijkere aanpak van de crisis.

Samen met de vakbonden die in Luxemburg actie voeren, vragen wij aan iedereen een solidair Europa te promoten. Een Europa dat garanties biedt voor meer sociale gelijkheid en gelijkheid in kansen en mogelijkheden. Een Europa dat prioriteit geeft aan een duurzame economie.
Steun je dit Europa? Teken dan zeker de petitie op de site van changeforeurope.eu 

Wij zijn niet blind voor de vaststelling dat er effectief een strikte begrotingspolitiek zal moeten gevoerd worden. Alleen zien wij meer mogelijkheden dan besparen en snoeien in het nadeel van de gewone werkende mensen. Wij willen ook ruimte geven aan productieve openbare investeringen, de belastingdruk verleggen van werk naar kapitaalsinkomen en een financiële transactietaks creëren om speculatie tegen te gaan.