Doe mee aan de Karel de Grote-prijs en win

Ben je tussen 16 en 30 jaar jong? Dan kan je je nu kandidaat stellen voor de “Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren”. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan creatieve projecten die het begrip tussen jongeren uit verschillende Europese landen willen verbeteren. Het initiatief gaat uit van het Europees Parlement en de Stichting Internationale Karel de Grote-Prijs Aken. 

In een eerste fase duidt elke EU-lidstaat een nationale winnaar aan. Die 27 winnaars mogen hun project dan in de finale voorstellen aan een Europese jury. De drie winnende projecten worden beloond met een bedrag van respectievelijk €5.000, €3.000 en €2.000. Ze krijgen ook een uitnodiging voor een bezoek aan het Europees Parlement. Wie geïnteresseerd is, de projecten kunnen nog ingediend worden tot 23 januari 2011. 

A
anvraagformulieren zijn te vinden op de site van het Informatie-Bureau van het Europees Parlement in België en de website van de Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren. Kandidaten kunnen voor verdere informatie contact opnemen met: joseph.bertrand@europarl.europa.eu , tel: 02/284.11.72