Gelijkheid in beeld

Gelijkheid door de lens van Vlaanderen

Curieus,een Vlaamse sociaal-culturele organisatie, hield tussen oktober 2013 en januari 2014 een fotografie wedstrijd voor amateurfotografen. De opdracht was met een originele kijk gelijkheid vast te leggen op camera.

De uitdaging werd aangegaan door meer dan 500 amateurfotografen, die elk op hun manier met beelden gelijkheid beschrijven. Dat leverde een prachtige variatie aan beeldmateriaal op, de een had een al wat zwaarmoedigere invalshoek als de ander, de één koos voor religie, de ander voor mindervaliditeit, de één focust op gelijkheid, de ander op diversiteit. Iedereen toonden zijn of haar invulling van het maatschappelijk beladen thema gelijkheid.

Gezien het een fotowedstrijd was, werd er behalve met de invulling van het thema ook rekening gehouden met de technische kwaliteit van de foto’s. Op basis van deze twee criteria werden er dan per provincie drie laureaten verkozen. Hun werk valt nu tot en met 28 april 2014 te bewonderen aan de Parnassuskerk te Gent.

Het loont zeker de moeite een kijkje te nemen en je blik op gelijkheid en diversiteit te vergroten. Meer info vind je alvast op www.goshootit.be .