Curieus haalt 7000 euro voor vluchtelingen op met post-its

De vluchtelingencrisis blijft op Europees niveau de gemoederen beroeren, maar dagdagelijks zijn er heel wat mensen die zich inzetten om vluchtelingen mee op te vangen en te ondersteunen. Eén van de initiatieven is de Grootste Post-it-veiling van Curieus. 

Afgelopen winter daagde Curieus mensen uit om een kunstwerkje te maken van een eenvoudige post-it. Meer dan 2000 artistieke zielen kropen in hun pen of scherpten hun potlood. 100 post-its (of post-it composities) van onder andere Carll Cneut, Gerda Dendooven, Ana Jarèn, Randall Casaer daarvan gingen onder de hamer voor het goede doel. De opbrengst van de veiling - 7019 euro - schenkt Curieus aan vzw Humain, een opvanginitiatief voor vluchtelingen. Een prachtig initiatief, dat alle steun verdient. 

2400 warme maaltijden

"vzw Humain strijdt voor mensenrechten & levert humanitaire bijstand voor mensen in nood. Voor mensen op de vlucht biedt vzw Humain concrete steun in de kampen en transitzones in Noord-Frankrijk om het leven in het kampen wat draaglijker te maken. Daarnaast wil vzw Humain wegen op het beleid en stuurt de beeldvorming over vluchtelingen in de media bij.” 

Concreet kan vzw Humain met 7019 euro 2400 warme maaltijden uitdelen aan mensen op de vlucht en 1170 zachte dekens.   

Gabriel Rios 

Halfweg de veilingavond gaf Gabriel Rios een intiem mini-optreden. Hij steunt al langer vzw Humain in hun sterk vrijwilligersengagement, en aarzelde dan ook geen moment toen Curieus hem uitnodigde voor de Allergrootste Post-it Veiling.

Foto: ID/Photo Agency