Tentoonstelling over armoede in Antwerpen geopend

 In het Atlasgebouw is op 4 oktober het programma 'Over-leven: armoede in Antwerpen' van start gegaan. De tentoonstelling “Courage in kleur” en tal van workshops, lezingen, wandelingen en debatten willen de bezoekers duidelijk maken wat armoede is.

Armen zullen er getuigen over hun dagelijkse gevecht tegen de armoede en over hun overlevingsstrategieën. Zo tonen ze aan dat ze ‘over-levers’ zijn en hopen ze op meer begrip voor hun situatie.

Het armoedebeleid is een belangrijk thema dat meer aandacht verdient, want veel mensen worden erdoor getroffen. “100.000 mensen in onze stad lopen vandaag het gevaar om in de armoede terecht te komen”, bevestigt OCMW-voorzitter Monica De Coninck. “Ook werkende mensen komen trouwens vaker in de problemen.” 

In dit Europees jaar van verzet tegen armoede en sociale uitsluiting  sloegen de stad Antwerpen, het OCMW en het Antwerps Platform Generatiearmen  de handen in elkaar om de armoede in onze stad meer in de schijnwerpers te zetten. ‘Over-leven: armoede in Antwerpen’ loopt nog tot 30 november in ontmoetingscentrum Atlas in de Carnotstraat. Een aanrader.