SOCiAL ontvangt de prijs voor Armoedebestrijding

 SOCiAl, een verbond van OCMW's in het Leuvense, mocht vandaag de Federale Prijs voor Armoedebestrijding in ontvangst nemen. Bedoeling is om doormiddel van de prijs jarlijks de inzet van verenigingen en individuen die armoede bestrijden, in de verf te zetten.

Dit jaar stond de prijs in het teken van kinderen in armoede en alleenstaande ouders. Uit een rapport van Eurostat bleek dat in 2011 23% van de Belgische kinderen, jonger dan 18 jaar, risico lopen op armoede of sociale uitsluiting. Bovendien blijkt uit recent onderzoek dat het aantal kinderen en jongeren in armoede de afgelopen tien jaar niet gedaald, maar gestegen is. 

SOCiAL is een verbond van 13 OCMW's in het Leuvens en organiseert laagdrempelige activiteiten voor alleenstaande ouders en hun kinderen. Op die manier komen zij in contact met anderen in dezelfde situatie. Tijdens deze gespreksmomenten leren de ouders bij over thema's als budgetbeheer, gezonde voeding, etc. Een mooi initiatief dus, dat terecht in de bloemetjes wordt gezet.