PING maakt armoede makkelijker bespreekbaar

Minister Ingrid Lieten en minister Pascal Smet stelden op 27 september het online spel ‘Poverty is not a Game’ (PING) voor. PING biedt leerkrachten de mogelijkheid om met leerlingen van de 2de en de 3de graad secundair onderwijs dieper in te gaan op de armoedeproblematiek en te bespreken wat het betekent om arm te zijn.

“Wanneer we jongeren bewustmaken van de moeilijkheden waar mensen in armoede mee geconfronteerd worden, zal dat de bestrijding van armoede een pak makkelijker maken”, zegt minister Ingrid Lieten. Ook Pascal Smet was meteen gewonnen voor het initiatief. “Dit soort leerrijke spellen zijn een ideaal middel om de nieuwsgierigheid van kinderen te stimuleren. Ook de leerkrachten zijn trouwens gemotiveerder als ze merken dat hun leerlingen enthousiast zijn”, aldus de minister.

Vanaf 20 oktober wordt het spel gratis online ter beschikking gesteld van alle secundaire scholen in Vlaanderen. Voor leerkrachten is er een cd en een handboek voor leerkrachten voorzien over de mogelijkheden van games op school en hoe het thema van armoede in het kader van het spel in een les kan worden aangebracht. PING werd mee mogelijk gemaakt dankzij de Koning Boudewijnstichting en het Interdisciplinair Instituut voor Breedbandtechnologie.
Meer informatie over het spel zelf is te vinden op www.povertyisnotagame.com.