Netwerk tegen Armoede laureaat voor de Prijs voor de Democratie

De laureaten voor de jaarlijkse Prijs van de Democratie zijn bekend gemaakt. Dit jaar valt die eer te beurt aan het Netwerk tegen Armoede, de koepelvereniging van de verenigingen waar armen het woord nemen, en Manuel Chiguero, mede-oprichter van het Brussels Platform Armoede. Een mooie erkenning voor de ongeloofelijke manier waarop deze mensen zich elke dag opnieuw inzetten in de strijd tegen armoede in Vlaanderen. 

Het Netwerk tegen Armoede viert bovendien dit jaar haar tiende verjaardag. Een mooi moment om terug te blikken op tien jaar groei en vooruitgang. De organisatie is volgens de jury van de Prijs van de Democratie combattiever geworden, kritisch tegenover het beleid, meer politiek georiënteerd en kritischer tegenover hun eigen organisatie. "Zo eisen de ervaringsdeskundigen meer dan ooit de plek op die ze verdienen. Dat heeft geleidt tot een nominatie, omdat we de dagelijkse inzet in de strijd tegen armoede op onze eigen manier willen ondersteunen." 

Een nominatie die ik volledig ondersteun. Ook ik heb in het verleden het genoegen gehad om met het Netwerk tegen Armoede te kunnen samenwerken. Een warm en hecht team met een duidelijk doel voor ogen. Iets wat me altijd zal bijblijven. Ik wens hen alvast veel succes met hun nominatie. Op naar de volgende tien jaar.