Je bent nooit te jong voor armoede

 Dit jaar vierden we op 1 mei niet alleen de Dag van de Arbeid. Ook het jaarlijkse evenement Erfgoeddag beleefde een hoogdag. Het thema waarmee dit jaar het cultureel erfgoed in Vlaanderen en Brussel toegankelijker gemaakt werd, was “Armoe troef”. Met meer dan 240.000 bezoekers – een record! – was dit weeral een overdonderend succes. En ook de Socialistische Gezamenlijke Actie heeft hiertoe bijgedragen. Het samenvallen van deze twee dagen konden we immers niet ongemerkt voorbij laten gaan. 

We hebben dan ook op Vierwerk, de Antwerpse 1 mei-activiteiten, met een tiental foto’s van vroeger en nu de aandacht gevestigd op kinderarmoede. Na meer dan 100 jaar sociale strijd is het niet meer dan logisch dat we af en toe terugkijken op onze verwezenlijkingen. Dit echter altijd met de zware weg die ons nog rest in het achterhoofd. 

Hieronder vind je de foto’s van de foto’s.
In bijlage ook een van de uitgedeelde postkaarten met de foto’s van Dries Luyten.
 
Ps: Voor wie zich nog dieper in de wereld van kinderen in armoede wil inleven, is er nog de hele maand mei de prachtige tentoonstelling Armoede door kinderogen te bezichtigen. Klik hier voor meer informatie.