Filmklassiekers over armoede en kansonzekerheid

Van maandag 22 november tot vrijdag 26 november kan je in Metropolis Antwerpen terecht voor het filmfestival Perspectief. Het festival focust zich op films die de sociale dimensie in beeld brengen en die de betrokkenheid en het engagement op het wereldgebeuren stimuleren. Elk jaar proberen de organisatoren via het vertonen van films mensen op een toegankelijke manier te sensibiliseren voor een jaarthema. Omdat 2010 het Europees jaar van de strijd tegen armoede is, staan armoede en bestaansonzekerheid dit jaar centraal. 

Wie zin heeft om op een ontspannende manier geconfronteerd te worden met deze belangrijke sociale thema’s, kan iedere dag om 14.30u, 17u, 20u en 22.30u van een film genieten. Het filmfestival kiest ook de beste sociale film van het afgelopen jaar en heeft een indrukwekkende collectie bij elkaar gezocht. Liefhebbers hebben de keuze uit pareltjes als ‘Linha de Passe’, ‘Precious’, ‘Les Barons’ en ‘Capitalism: a love story’. Met ‘De helaasheid der dingen’ eindigt het festival vrijdag met een Belgisch kaskraker. Een aanrader dus! 

‘Les Barons’ en ‘Capitalism: a love story’ zijn ook twee van de topfilms die in het “Neus voor Film”-aanbod van Curieus zitten. Verenigingen die samen met een lokale Curieus-afdeling een filmavond willen organiseren over een sociaal geëngageerd thema, kunnen voor meer informatie altijd terecht bij het provinciale Curieus-secretariaat.