curieus genomineerd voor E-dinges Awards

curieus, een progressieve sociaal-culturele vereniging en nevenorganisatie van sp.a, is met haar cursus 'KLIK: Aan de slag met het nieuwe internet' genomineerd voor de E-dinges Awards. De award is een initiatief van het instituut Samenleving en Technologie. De organisatoren willen op deze manier Vlaamse initiatieven die de digitale vaardigheden van mensen die weinig vertrouwd zijn met de mogelijkheden van computers verhogen, in de kijker zetten.

Met haar KLIK-klasjes is curieus één van de tien geselecteerden uit 62 projecten. De jury prijst de creativiteit en het gebruik van innovatieve methodes. De mobiele internetklas van curieus trekt door Vlaanderen en geeft niet de zoveelste surf of mail cursus. In vier lessen maakt curieus je helemaal wegwijs in sociale netwerksites zoals bijvoorbeeld facebook.

Drie van de tien organisaties zullen de uiteindelijke award in ontvangst mogen nemen. Op 18 november worden zij dan ook uitgenodigd in het Vlaams Parlement voor de officiële prijsuitreiking. Hopelijk zit Klik bij de drie laureaten. Succes!

Meer info over curieus en haar projecten vind je op hun site.