11.11.11 lanceert 'Ik kook van woede'

Ongeveer 1 miljard mensen op onze wereld lijden honger en dat terwijl er eigenlijk meer dan voldoende voedsel is voor iedereen. Met de nieuwe campagne 'Ik kook van woede' wil 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, het publiek sensibiliseren en politieke druk uitoefenen rond deze wereldwijde voedselcrisis. 

Voedselproductie is er voldoende. We produceren vandaag wereldwijd anderhalf keer de benodigde voedselhoeveelheid, maar door een factoren als armoede, voedselspeculatie, klimaatverandering, landroof en oneerlijke handelsakkoorden, heeft niet iedereen gelijke toegang tot het voedsel dat ze nodig hebben. 

"Dat probleem is groter dan louter ontwikkelingssamenwerking," zegt 11.11.11-directeur Bogdan Vanden Berghe, "Wereldleiders en politici zeggen dat ze het oplossen van de voedselproblematiek een warm hart toedragen, maar er wordt niet overgegaan tot actie."

De organisatie roept nu ook de burger op om zelf mee te werken aan een oplossing voor de problematiek. In het weekend van 18, 19 en 20 oktober wil de organisatie gratis soep uitdelen. Dat doet ze in samenwerking met tv-kok Jeroen Meus, die het gezicht van de actie wordt. Ook kunnen mensen online hun verontwaardiging uitdrukken door een eigen 'Angry Food Face' te maken. 

Alle info over de actie van 11.11.11 vind je via deze link