100 miljoen mensen in armoede

Het Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen, De Link en Samenlevingsopbouw Antwerpen Provincie hielden op 23 juni een visuele actie aan het Europees parlement. Daarmee willen ze nogmaals benadrukken dat de ambitie van Europa 2020 met betrekking tot armoedebestrijding onvoldoende is: 20 miljoen mensen worden uit armoede gehaald, 100 miljoen andere blijven in de armoede zitten.

De foto van hun actie sturen ze, samen met een begeleidende brief, naar alle Europese regeringsleiders en Europees president Herman Van Rompuy. Het is aan hen om de signalen vanuit zowel het Europees parlement als de armoedeorganisaties op te nemen.

Het Vlaams Netwerk, De Link en Samenlevingsopbouw Antwerpen Provincie hebben samen met mensen in armoede gewerkt aan voorstellen voor een sociaal Europa, voorstellen voor een nieuwe strategie die wel degelijk een impact op armoedebestrijding zou hebben. Op uitnodiging van Kathleen Van Brempt gingen ze ook met deze voorstellen naar Straatsburg, waar ze een ontmoeting hadden met Commissaris Karel De Gucht en Laszlo Andor. Van deze reis is ook een boekje gemaakt, een verslag met tekst en beeld, een schets van het leven in armoede en bundeling van de eisen. Het boekje kan je gratis bestellen door een mail te sturen met je adresgegevens en het aantal exemplaren.

Onder vind je de brief van de verenigingen.