Antwerpse haven investeert met aankoop Opel-site

Na maandenlang onderhandelen is er een overeenkomst over de verkoop van de Opel-site in Antwerpen. Het Antwerpse havenbedrijf zal de eigenaar worden van het huidige complex en betaalt hiervoor € 43 miljoen. Bovenop de aankoop van de site zal het havenbedrijf € 5 miljoen storten aan het Hermesfonds van de Vlaamse regering, dat ondersteuning biedt aan de concurrentiepositie van ondernemingen.

De aankoop van de voormalige fabrieksgebouwen van General Motors creëert een mooi toekomstperspectief voor de momenteel ongebruikte gronden. De infrastructuur van maar liefst 94 hectare op een dergelijke locatie biedt een unieke kans tot het aantrekken van nieuwe industrie. Een goede zaak voor de verdere ontwikkeling van de Antwerpse haven, die in 2013 reeds een recordomzet boekte.

De bijdrage aan het Hermesfonds zal terugvloeien naar het havenbedrijf door investeringen in economische ontwikkelingen van het havengebied. Voeg hier de unieke locatie van de voormalige terreinen van Opel aan toe en de gehele regio kan mee profiteren van de industrie die hier zal worden aangetrokken.

De combinatie van de aankoop van de gronden en de investering in het Hermesfonds zorgt voor de ideale kans om het Antwerpse havengebied nog te versterken.