Word jij onze nieuwe collega? Vacature: voltijds medewerker (vervangingscontract)

Ben jij een een enthousiaste en ambitieuze Europa-liefhebber met een hart voor de sociaal-democratie en de stad? Dan ben jij de persoon die we zoeken! Ons team gaat op zoek naar een nieuwe collega (in vervangingscontract) van eind augustus tot eind december. 

Profiel

  • je bent pas afgestudeerd aan de Universiteit of de Hogeschool en op zoek naar een eerste werkervaring of hebt maximaal 2 jaar werkervaring

  • je hebt een passie voor Europa en een hart voor Antwerpen

  • je bent geïnteresseerd in de werking van het Europees parlement

  • je bent begaan met de samenleving en volgt de (Europese) actualiteit op de voet

  • je hecht belang aan progressieve en sociaaldemocratische waarden

  • je bent een teamspeler met een ‘hands on’ mentaliteit

  • je bent organisatorisch sterk en steekt graag de handen uit de mouwen

  • je bent flexibel, zowel wat taakinhoud als wat uurregeling betreft

  • je hebt een vlotte pen

Functie omschrijving

Je maakt deel uit van het team van Europees parlementslid Kathleen Van Brempt. Je wordt bij de volledige werking betrokken en kan op ons rekenen om je volledig wegwijs te maken in het Europees Parlement en om je grondig te coachen.

Je takenpakket wordt flexibel ingevuld volgens de noden van het moment. Het najaar is een zeer drukke periode dus je staat klaar om er meteen vol enthousiasme in te vliegen.

Je organiseert mee een aantal evenementen waaronder een groot S&D event rond duurzame steden in Antwerpen, 2 filmavonden rond sociale dumping en een gespreksavond in navolging van het internationaal congres van sp.a.

Daarnaast volg je enkele dossiers binnen de milieu -of energiecommissie inhoudelijk op. Je maakt hierover briefings en verzorgt ook de communicatieve vertaling ervan.

Andere mogelijke taken zijn het maken van debatvoorbereidingen, het beantwoorden van vragen van burgers over Europese dossiers en verslag uitbrengen van vergaderingen.

Aanbod

We bieden je een vervangingscontract van eind augustus tot eind december 2017 (concrete data in onderling overleg te bepalen). Je ontvangt een loon dat in overeenstemming is met jouw junior profiel. Daarnaast kan je rekenen op een vergoeding voor je woon-werkverkeer (met het openbaar vervoer) en voor je GSM kosten. Na dit vervangingscontract weet je hoe het Europees Parlement concreet werkt, dit zowel wat commissiewerk als wat de werking van de S&D groep betreft.

Solliciteren

Solliciteren kan voor 15 juni per mail naar kathleen.vanbrempt@europarl.europa.eu. Laat ons weten waarom jij de geknipte collega bent voor de job. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Ine Goris op het nummer 02/284.74.47 of via mail naar ine.goris@europarl.europa.eu.