Welvaart opnieuw op gang trekken

“Na drie jaren stilstand willen we de welvaart opnieuw op gang trekken en samen vooruit gaan”, zei Caroline Gennez bij de voorstelling van de lijsttrekkers voor de verkiezingen. De eensgezinde ploeg van sp.a wordt een geduchte tegenstander.

“Drie jaren stilstand in de Wetstraat hebben tot achteruitstand in de Volksstraat geleid”, weet Caroline Gennez. “Dat blijkt duidelijk uit werkloosheidscijfers, armoedecijfers, gezondheidscijfers, prijzen van de energie en kosten van de verzekeringen. Die kille cijfers betekenen voor veel mensen een drama. Dat kunnen we niet laten gebeuren. We willen werken aan een betere toekomst en de welvaart opnieuw op gang trekken. Onze sterke ploeg heeft een concreet en degelijk programma uitgewerkt, zodat we samen opnieuw vooruit kunnen gaan. sp.a wordt een te duchten tegenstander."

De ploeg waarmee sp.a naar de verkiezingen trekt kan rekenen op tonnen ervaring en expertise.
Zo trekt Johan Vande Lanotte de senaatslijst. Johan krijgt de steun van Frank Vandenbroucke. “Wij waren de eerste partij die een duidelijke nota over de staatshervorming voorgesteld heeft”, zegt Caroline Gennez. “Die nota was van de hand van Frank Vandenbroucke. We willen geen staatshervorming om de staatshervorming, maar wel een sociale staatshervorming.”

Caroline Gennez zelf trekt de kamerlijst in Antwerpen. “De voorbije drie jaar werd het steeds riskanter om ziek te worden”, zegt Gennez. “Bijvoorbeeld omdat mensen een onbetaalbare hospitalisatieverzekering aangesmeerd kregen. Dat kan voor ons niet. Daarom willen wij meer investeren in de gezondheidszorg.”

In Vlaams-Brabant trekt Bruno Tobback de lijst. Hij heeft een pensioenplan uitgewerkt, dat er niet alleen voor zorgt dat de laagste pensioenen serieus kunnen verhogen, maar er ook voor zorgt dat jongeren later nog een pensioen zullen hebben.
In Brussel-Halle-Vilvoorde is het aan Hans Bonte. Al jaren is ‘werk’ zijn thema in de Kamer. “Nu er steeds meer jobs sneuvelen is werk, werk en werk mijn prioriteit”, zegt Bonte.
De lijsttrekker in West-Vlaanderen wordt Renaat Landuyt. Hij stelt al drie jaar vast hoe justitie steeds meer in de soep draait en heeft er zelfs een blunderboek over geschreven. “Terwijl enkele simpele ingrepen eigenlijk volstaan om het tij te keren en justitie weer in de juiste banen te leiden”, zegt Landuyt.
In Oost-Vlaanderen trekt Dirk Van der Maelen de lijst. Dirk wil van eerlijke fiscaliteit en betrouwbare banken een thema maken. In Limburg tenslotte trekt Ingrid Lieten de lijst. Zij zet volop in op een vernieuwende economie, die de sputterende motor weer kan aanzwengelen.

“Met deze ploeg staan we aan de kant van de mensen. We worden een te duchten tegenstander”, besluit Caroline Gennez.