VACATURE: stafmedewerker (m/v/x) maritiem beleid en duurzaam transportbeleid

Europees Parlementslid Kathleen Van Brempt versterkt haar team met een junior stafmedewerker, gespecialiseerd in maritiem beleid en duurzaam transportbeleid. 

Profiel

  • Je hebt een Masterdiploma op zak (maritieme wetenschappen strekt tot aanbeveling), een eerste werkervaring (max 5 jaar) of relevante stage ervaring achter de rug. 
  • Je hebt een grondige (theoretische) kennis van de werking van Internationale en Europese instellingen. 
  • Je hebt een passie voor Europa en een hart voor duurzaam beleid. 
  • Je hecht belang aan progressieve en sociaaldemocratische waarden.
  • Je bent een teamspeler, je kan flexibel werken, hebt oog voor detail, zin voor initiatief, wil je graag verdiepen in inhoudelijke dossiers en laat je niet afschrikken door een breed takenpakket. 
  • Je bent, naast je moedertaal, vloeiend in (minstens) 2 Europese talen, waarvan Engels er 1 is. Voor Engels behaal je minstens niveau C1, zowel schriftelijk als mondeling.  

Functieomschrijving

Je maakt deel uit van het team van Europees parlementslid Kathleen Van Brempt. Je wordt bij de volledige werking betrokken, kan op het team rekenen om je volledig wegwijs te maken in het Europees Parlement en om je grondig te coachen. Omdat je in een klein team terecht komt, is flexibiliteit qua takenpakket en betrokkenheid op de hele werking erg belangrijk. Inspringen voor collega’s is een vanzelfsprekendheid.   

Je takenpakket bestaat in hoofdzaak uit het opvolgen van de Transportcommissie van het Europees Parlement. Onze focus ligt daarbij op maritiem beleid en op het hervormen van het transportbeleid zodat het in lijn ligt met de Green Deal. Op deze thema’s volg je de ontwikkelingen op de voet, zowel in het Europees Parlement, in de Europese Commissie als daarbuiten, verricht je beleidsvoorbereidend werk, ontwerp je amendementen en ontwikkel je een netwerk. Door je goede kennis van je domein, slaag je erin proactief op mogelijkheden in te spelen, ideeën aan te brengen en problemen te signaleren.    

Andere mogelijke taken zijn het maken van debatvoorbereidingen, de communicatieve vertaling maken van je dossiers, het beantwoorden van vragen van burgers, het ontvangen van NGOs en stakeholders en het mee organiseren van gespreksavonden over je thema’s.   

Aanbod

We bieden je een contract tot het einde van deze legislatuur (30 juni 2024). Je ontvangt een loon dat in overeenstemming is met jouw profiel. Daarnaast kan je rekenen op een vergoeding voor je woon-werkverkeer (met het openbaar vervoer) en voor je GSM kosten.    

Plaats van tewerkstelling is het Europees Parlement in Brussel. Zolang de COVID 19 maatregelen van toepassing zijn, wordt er gedeeltelijk van thuis gewerkt. Tijdens de plenaire zitting kan je tewerkgesteld worden in Straatsburg.   

Solliciteren

In ons team is iedereen welkom.

We verwachten je sollicitatiebrief en CV voor 24 augustus op 
kathleen.vanbrempt@europarl.europa.eu.
Daarin leg je uit waarom jij geknipt bent voor deze job. 

Met vragen kan je terecht op ine.goris@europarl.europa.eu.   

Als je CV aan het gevraagde profiel beantwoordt, bezorgen we je een schriftelijke proef. De beste kandidaten worden vervolgens uitgenodigd voor een gesprek. Indiensttreding volgt zo snel mogelijk.