Openstelling stageplaats Francis Vals in het Europees Parlement

 Beste student,

Het Francis Vals fonds biedt elk jaar één stageplaats per land aan in een van de grootste politieke groepen van het Europees Parlement, de fractie van Socialisten en Democraten. Geselecteerd worden voor de stage biedt garantie op een unieke inkijk in de Europese politiek en het Europees Parlement. De stageair krijgt de kans mee te lopen in de dagelijkse besluitvorming en zal - onder begeleiding - ook een inhoudelijk project uitwerken voor een specifieke commissie of onderwerp.

Wat zoeken we? Een enthousiaste en ambitieuze Europa-liefhebber met een hart voor het socialisme en de sociaal-democratie. Kandidaten moeten jonger zijn dan dertig jaar, Europees staatsburger zijn en minstens drie jaar universitaire studies met succes hebben afgerond. Vergeet ook niet te vermelden welke onderwerpen je interesseren.

Wie geselecteerd wordt kan vanaf 15 september gedurende 5 maanden aan de slag bij de fractie van Socialisten en Democraten in het Europees Parlement. Tijdens die 5 maanden werk je fulltime en krijg je een nettoloon van 1.300 euro per maand.

Richt je gemotiveerde kandidatuur ten laatste voor 28 mei aan Kathleen Van Brempt en Saïd El Khadraoui, bureau 12G107, Wiertzstraat 60, 1047 Brussel of per email naar stijn.billiet@europarl.europa.eu. Succesvolle kandidaten worden uitgenodigd voor een kort sollicitatiegesprek. Gelieve bij de aanvraag je CV en een kopie van je diploma of certificaten te voegen.

Veel succes!

Met vriendelijke groeten,
Kathleen Van Brempt en Saïd El Khadraoui