​Meedraaien achter de schermen van de Europese politiek? Stel je nu kandidaat voor de Francis Vals-stage!

Het Francis Vals fonds biedt elk jaar één stageplaats per land aan in een van de grootste politieke groepen van het Europees Parlement, de fractie van Socialisten en Democraten. Geselecteerd worden voor de stage biedt garantie op een unieke inkijk in de Europese politiek en het Europees Parlement. De stagiair krijgt de kans mee te lopen in de dagelijkse besluitvorming en zal - onder begeleiding - ook een inhoudelijk project uitwerken voor een specifieke commissie of onderwerp.

Wat zoeken we? 

Een enthousiaste en ambitieuze Europa-liefhebber met een hart voor de sociaal-democratie. Kandidaten moeten jonger zijn dan dertig jaar, Europees staatsburger zijn, minstens drie jaar universitaire studies met succes hebben afgerond en één van de officiële talen van onze fractie vloeiend beheersen (Engels, Frans, Duits of Spaans). Vergeet ook niet te vermelden welke onderwerpen je interesseren.

Wie geselecteerd wordt kan vanaf september gedurende 5 maanden aan de slag bij de fractie van Socialisten en Democraten in het Europees Parlement. Tijdens die 5 maanden werk je fulltime en krijg je een nettoloon van 1.300 euro per maand.

Registreer je voor 24 mei via onze online applicatie. Alle kandidaten krijgen na het afsluiten van de registratieperiode een schriftelijke opdracht toegestuurd. Succesvolle kandidaten worden uitgenodigd voor een kort sollicitatiegesprek. 

We wensen je alvast veel succes!