In Europa • Plenaire zitting april 2016

Deze week (11 april tot en met 14 april) verzamelt het Europees Parlement in Straatsburg voor een drukke plenaire vergadering. Op de agenda staat onder meer een debat over het bestrijden van terrorisme en extremisme in Europa naar aanleiding van de aanslagen in Brussel op 22 maart en een discussie over de Europese aanpak na het uitlekken van Panamapapers. Een volledig overzicht van de belangrijkste dossiers op de Europese agenda vindt u hieronder. 

De plenaire vergadering zal maandag van start gaan met een minuut stilte ter herdenking van de slachtoffers, hun families en vrienden van de terroristische aanslagen in Brussel op 22 maart 2016. 

Dinsdag

08u30 Debat over de humanitaire situatie van vluchtelingen in Griekenland, de aanpak van de vluchtelingencrisis in Europa, de hervorming van het Dublinverdrag en de uitvoering van het akkoord tussen Europa en Turkije.

15u00 Debat over de Europese anti-terreurmaatregelen, gevolgd door een debat over Panamapapers en een verklaring van de Commissie over publieke belastingtransparantie. 

Woensdag

08u30 Debat over de besluiten van de Europese Raad over migratie, het Europees Semester en de conclusie over de top tussen de Europese Unie en Turkije. 

12u00 Stemming over Europese regelgeving omtrent glyfosaat. Meer info over dit dossier vindt u via deze link

Namiddag Debat over databescherming en PNR (passenger name records). Meer info daarover vindt u hier

Donderdag

12u00 Stemmingen van de teksten over PNR en databescherming. Stemming van een resolutie over de politieke situatie in Polen omtrent schendingen van de mensenrechten. 

Heb je een vraag over één van deze dossiers? Of wil je op de hoogte gehouden worden van de debatten in Straatsburg? Stuur mij een mailtje via kathleen.vanbrempt@europarl.europa.eu of schrijf je hier in op mijn nieuwsbrief.