Gezocht: stagiair (m/v/x) met een passie voor Europa

Heb je een passie voor Europa? Zin om een unieke inkijk te krijgen in de Europese politiek en je schouders te zetten onder ons werk in het Europees Parlement? Dan is dit misschien wel dé uitdaging voor jou. Europees Parlementslid Kathleen Van Brempt en haar team gaan op zoek naar een stagiair (m/v/x) voor een langdurige stage. 

Profiel

  • je bent pas afgestudeerd aan de Universiteit of de Hogeschool en op zoek naar een eerste werkervaring 
  • je hebt een passie voor Europa 
  • je bent geïnteresseerd in de werking van het Europees parlement en je hebt basiskennis over de werking van Europese instellingen.  
  • je bent begaan met de samenleving en volgt de (Europese) actualiteit op de voet 
  • je hecht belang aan progressieve en sociaaldemocratische waarden  
  • je bent een teamspeler met een ‘hands on’ mentaliteit 
  • je bent flexibel, zowel wat taakinhoud als wat uurregeling betreft. Een occasionele avondvergadering is voor jou geen probleem.  je bent, naast je moedertaal, vloeiend in (minstens) 2 Europese talen, waarvan Engels er 1 is.  
  • je hebt een vlotte pen

Functieomschrijving

Als stagiair maak je deel uit van het team van Europees parlementslid Kathleen Van Brempt. Je wordt bij de volledige werking betrokken en kan op ons rekenen om je volledig wegwijs te maken in het Europees Parlement en om je grondig te coachen. 

Je krijgt de mogelijkheid om twee dossiers ten gronde op te volgen. Je staat daarbij in voor het verzamelen van de nodige informatie en het opstellen van tussentijdse briefings, je overlegt met stakeholders en relevante partners uit het middenveld, je helpt bij het opbouwen van ons standpunt en zorgt voor de nodige communicatieve vertaling.

Daarnaast wordt het takenpakket flexibel ingevuld volgens de noden van het moment en ter ondersteuning van de werkzaamheden van het team. Andere mogelijke taken zijn het maken van debatvoorbereidingen, het beantwoorden van vragen van burgers over Europese dossiers en verslag uitbrengen van vergaderingen. Je wordt mee ingeschakeld in de voorbereiding van de plenaire vergaderingen en het opvolgen van specifieke thema’s / dossiers, op basis van je eigen interesses en eerder verworven kennis.

Aanbod

We bieden je een stagecontract van begin april tot eind september (concrete data in onderling overleg te bepalen). Je ontvangt een stagevergoeding in overeenstemming met jouw profiel. Daarnaast kan je rekenen op een vergoeding voor onkosten ikv je stage. Na deze stage weet je hoe het Europees Parlement concreet werkt, dit zowel wat commissiewerk als wat de werking van de S&D groep betreft. 

Solliciteren

In ons team is iedereen welkom.
We moedigen iedereen aan om een kans te wagen.

Interesse? Solliciteren doe je door je sollicitatiebrief voor vrijdag 19 maart aan ons te bezorgen via kathleen.vanbrempt@europarl.europa.eu. Daarin leg je uit waarom jij geknipt bent voor deze job. Vergeet zeker je CV niet toe te voegen. Met vragen kan je terecht bij Ine Goris via ine.goris@europarl.europa.eu.

Op basis van je CV en sollicitatiebrief maken we een eerste selectie. Indien je wordt geselecteerd, bezorgen we je een schriftelijke proef. De beste kandidaten worden vervolgens uitgenodigd voor een gesprek. Deze gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 30 en woensdag 31 maart. Indiensttreding volgt zo snel mogelijk.