Samen vooruit: een duurzaam en sociaal herstelplan voor Europa

Was het slim om sommige producten aan de andere kant van de wereldbol te laten produceren omdat het daar goedkoper is? Moeten prinsessenboontjes echt uit Kenia komen? Waren die duizenden vliegtuigreizen voor business-meetings echt nodig? Moeten we allemaal dagelijks rennen in de rat race? Was onze gezondheidszorg echt te duur?  

Want daar gaat het over: keren we terug naar het verleden of gaan we samen vooruit naar een betere toekomst? Voor ons is die keuze duidelijk. Daarom leggen we een Europees herstelplan op tafel dat voluit kiest voor het Europa van morgen. 

Dat Europa is er één dat kiest voor meer samenwerking en solidariteit. Een Europa dat investeert, in sterke openbare diensten, in de beste zorg, in het klimaat en in jobs. Een Europa dat arbeiders, zelfstandigen, freelancers en KMO’s beschermt met een sterke sociale zekerheid. Een Europa waar een gezin niet meer belastingen betaalt dan een multinational. Een Europa waar we geen geld uitgeven aan bedrijven die weigeren zich in te zetten voor het klimaat of voor goede arbeidsvoorwaarden voor hun werknemers.

Samen kunnen we opnieuw vooruit. 

De 10 belangrijkste voorstellen uit ons herstelplan vind je via deze link

Download het volledige herstelplan via deze link

Lees ook mijn opiniestuk dat verscheen op Knack.be