Statiekwartier wordt Wifi-kwartier

Toegang tot het internet is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bovendien creëert de snelheid waarmee alles evolueert bij velen een digitale achterstand. Om nog maar te zwijgen over de hoge kosten die operatoren voor dergelijke diensten aanrekenen.

Daarom lanceerde ik vorig jaar na een gespreksavond over e-technologie en armoede, een voorstel over wifi-delen. Een concept waardoor de stad en haar burgers het eigen draadloos netwerk met de buurt kunnen delen. Bedoeling was een proefproject op te starten in Antwerpen.
En dat gebeurt dit weekend. Voor de gelegenheid wordt het Statiekwartier omgedoopt tot Wifi-kwartier. Je kan dan gratis surfen op de De Keyserlei en op het plein Statiestraat/Breydelstraat. Ook de horecazaken in de buurt bieden bezoekers Wifi-toegang terwijl ze er iets nuttigen.

De lancering van dit project valt samen met de officiële opening van de noordzijde van de De Keyserlei. Naast heel wat festiviteiten, organiseert de stad in samenwerking met de lokale handelaars een digitale fotozoektocht. Meteen de ideale manier om het Wifi-kwartier te ontdekken.