Europese Commissie sleutelt verder aan roamingtarieven

Goed nieuws voor de consument. Sinds 1 juli liggen de tarieven voor mobiel internet, bellen en sms'en binnen de Europese Unie een stuk lager. Europees Commissaris voor Telecom Neelie Kroes had deze verlaging reeds eerder aangekondigd en zet nu ook de eerste stappen naar de volledige afschaffing ervan. 

Voor de ingreep door de Europese Commissie kostte roaming in Europa ongeveer 6 euro per megabyte. Nu ligt de maximale  prijs op 0,45 euro. Ook bellen binnen de Europese Unie wordt goedkoper. Een minuut bellen kost vanaf nu 24 cent en sms'en kost nu 8 cent per bericht. 

Het Europees Parlement ijvert reeds geruime tijd voor de afschaffing van de roamingtarieven. Een beslissing van het Europees parlement legt de roamingtarieven immers aan banden. De tarieven zullen jaar na jaar dalen tot in 2016. Dan zouden dergelijke tarieven de facto niet meer mogen bestaan. Betalen we dan toch meer dan voor binnenlands gsm-verkeer, dan moet de Europese Commissie maatregelen treffen om roamingtarieven af te schaffen.

Meer informatie over de beslissing van het Europees Parlement omtrent de roamingtarieven vind je via deze link