Bellen, sms'en en mobiel internet weer fors goedkoper.

Europa zet volgende stap in afschaffing roamingtarieven

Vandaag, 1 juli 2014, daalt de prijs van bellen, sms'en en mobiel internetten in het buitenland. Tegen eind 2015 worden de roamingkosten volledig afgeschaft. Goed nieuws!

Mobiel bellen vanuit het buitenland is nog steeds te duur. Maar vanaf eind 2015 zal iedereen in Europa mobiel kunnen bellen, sms'en en surfen aan lokale tarieven. Als je met je mobieltje in het buitenland of vanuit het buitenland belt, of wordt gebeld, dan gebruik je het netwerk van de lokale telecom-aanbieder. Dus niet je Belgische provider. Dit noemt men 'roaming' en is ook de reden waarom mobiel bellen in het buitenland zo duur is. 

De nieuwe Europese Telecomwet schaft die roamingtarieven af. Zo kost bellen sms'en of surfen in het buitenland vanaf eind 2015 geen eurocent meer dan in je eigen land. 

Nu dalen de prijzen alvast drastisch. Voor mobiel internet van 45 cent naar 20 cent per gedownloade megabyte, bellen zal maximaal 19 cent per minuut kosten, voor een ontvangen oproep daalt de maximumprijs van 7 naar 5 cent en voor een sms betaal je vanaf 1 juli nog slechts 6 cent, tegenover 8 cent vandaag.

Bij ons heeft Johan Vande Lanotte met de nieuwe telecomwet er al voor gezorgd dat mobiel bellen veel goedkoper werd. De meeste telecomprijzen zijn met gemiddeld 45 procent gedaald. 

Nu zorgen we er ook voor dat in Europa de telecomprijzen dalen. Zo komt er dus een einde aan roamingtarieven in Europa. Iedereen binnen de Europese Unie zal efficiënter en vooral fors goedkoper mobiel bellen.