Doe opnieuw mee met Earth Hour!

 Op 23 maart is het weer Earth Hour, wereldwijd de grootste actie in de strijd tegen klimaatverandering. Op die dag om stipt 20u30 doen mensen wereldwijd gedurende één uur de lichten uit. Wereldwijd nemen meer dan 7000 steden en gemeenten uit 152 landen deel aan de actie van het WWF.

Earth Hour 2013 staat volledig in het teken van hernieuwbare energie en energiebesparing, één van de belangrijkste manieren om onze CO2-uitstoot te verlagen. Een oproep die we steunen en waar we met onze fractie in het Europees parlement ook écht werk van maken. Met deze actie wil het WWF iedereen bewust maken van hun energieverbruik en helpen bij de overschakeling naar groene energie. Een keuze die we met zijn allen ook zelf kunnen maken.
 
De idee van Earth Hour kent zijn oorsprong in Sydney, Australië, in 2006. De gedachte was dat iedereen haar of zijn steentje kan bijdragen in de strijd tegen klimaatverandering door simpelweg een uurtje de lichten te doven. Vorig jaar hebben 750.000 gezinnen in België hun lichten gedoofd gedurende één uur.
 
Earth Hour is het ene moment op het jaar wanneer heel de wereld samenspant voor eenzelfde doel. Zorg voor een meer leefbare wereld en schrijf je in. Schakel niet enkel de lichten uit, maar schakel ook over naar groene energie. Afspraak op 23 maart, mét led-lichtjes.
 
Klik hier voor meer informatie.