Provincie Antwerpen daagt inwoners uit om duurzamer te leven

 Ga de uitdaging aan en kies voor een duurzamer leven! Heel het jaar voert de provincie Antwerpen acties waarmee burgers kunnen besparen op hun energieverbruik. Centraal in de campagne staat de website Vriendvan.be, waar elke twee weken een nieuwe actie wordt gelanceerd. 

De deelnemers kunnen een aantal sterren verdienen door de acties uit te voeren. Eens de sterrenteller op 25.000 staat, zal de provincie gratis biologische croissants uitdelen aan een aantal fietsostrades van de provincie. Telkens de kaap van 25.000 gehaald wordt, volgt er een tegenprestatie van het provinciebestuur. 

De campagne sluit aan op de doelstelling van het Antwerpse provinciebestuur om tegen 2020 een klimaatneutrale provincie te zijn. Gedeputeerde Rik Röttger, bevoegd voor milieu, wil met deze campagne ook burgers betrekken bij deze doelstelling. De mogelijkheden zijn oneindig. 

Wil jij ook de uitdaging aangaan, op een leuke manier geld en energie besparen en mee bouwen aan een klimaatneutrale provincie? Surf dan naar deze website of neem een kijkje op de facebookpagina voor meer info.