Nieuwe website verzamelt informatie rond walstroom

Het gaat goed met de aandacht voor walstroom in ons land. Walstroom is het begrip waarmee wordt aangegeven dat een schip, voor zijn stroomvoorziening aan boord, gebruik maakt van een aansluiting op het elektriciteitsnet van de wal. De milieuvoordelen ten opzichte van draaiende dieselmotoren zijn aanzienlijk. Walstroomgebruik dringt de uitstoot van schadelijke stoffen terug en zorgt voor minder geluidshinder.

Onlangs lanceerde de Vlaamse overheid een nieuwe website die informatie rond walstroom verzameld. Alle nuttige informatie, mogelijke aanmeerpunten en ontwikkelingen zijn op de site terug te vinden en geven zo walstroom toch minstens een deel van de aandacht die het verdient. 

Iets waar ik - ook in Antwerpen - al jaren voor pleit, net omdat het gebruik van walstroom zorgt voor minder geluidshinder in de haven en beter is voor de luchtkwaliteit in de stad. Wil je meer weten over wat ik in het verleden rond walstroom heb gedaan? Klik dan hier

Hoewel de aandacht voor walstroom de afgelopen jaren gestaag is toegenomen en het gebruik door binnenvaartschepen is toegenomen, is er nog een lange weg af te leggen als het gaat over zeeschepen in de haven. Walstroom is op de goede weg, maar er is nog een hoop werk aan de winkel.