Uitbreiding I-Bus een feit

Vandaag, 21 september, is de uitbreiding van de I-bus, of Industrie-bus. Dit is een busnetwerk dat in de regio rond de Antwerpse haven zorgt voor het collectieve woon-werkverkeer van het personeel van de deelnemende bedrijven.
Met de I-bus kan in principe ongeveer iedere werknemer die in de regio rond de Antwerpse haven woont, met de bus van en naar het werk via een dienstregeling die afgestemd is op de verschillende shifturen in de havenbedrijven. Het over een 30-tal bussen voor de dagdiensten die gedurende 5 weekdagen rijden en een 15-tal bussen voor de ploegendiensten die 7 dagen per week rijden. De I-bus is een initiatief van Bayer, Evonik, Ineos, LANXESS, Monsanto en Solvay, waarvan ik de start als minister voor Mobiliteit in 2007 mogelijk maakte door er middelen uit het Pendelfonds van de Vlaamse overheid aan toe te kennen.
 
Vandaag huldigde minister Crevits een uitbreiding van dit busnetwerk in, een uitbreiding die voortbouwt op het succes van de eerste lijnen. Dat is erg goed nieuws want het gaat hier om collectief vervoer op maat dat tegemoet komt aan specifieke verplaatsingsnoden in de industrie en waar het traditionele openbaar vervoersysteem van lijnbussen met vaste dienstregelingen de hele dag door niet altijd de juiste oplossingen voor in huis heeft.
 
 
Zie ook dit artikel.