Jongerencultuur in Antwerpen

Met 140.000 jongeren in Antwerpen en dus ongeveer één derde van de Antwerpenaren onder de 25, is jongerenbeleid erg belangrijk. Antwerpse stadsschepen Leen Verbist investeert dan ook in de Antwerpse jongeren. Jongeren moeten volgens haar ruimte krijgen: fysisch, maar ook om hun ding te doen. Jongeren moeten de kans krijgen om te experimenten, maar ook de mogelijkheid om te mislukken.
Ze investeert daarom 1,25 miljoen euro voor investeringen in de infrastructuur van muziekcentrum Trix. Aan Gazet van Antwerpen gaf Verbist mee dat ze “in ruil' aan Trix vraagt dat ze jonge vrijwilligers inzetten, 75 procent van hun werking op jongeren richten en dat de zalen ook voor jeugdbewegingen beschikbaar zijn. De workshops, stages en de activiteiten in de studio's en repetitielokalen laten toe dat er een interessante mix van doelgroepen ontstaat.

In 2011 is Antwerpen Jongerenhoofdstad van Europa. Uitkijken dus naar de programmatie en het aanbod van de stad voor haar jongeren en de vele groepen die op bezoek komen.