Gezocht: jong talent voor Generatie A

Generatie A.  Dat is de naam van het communicatiebureau dat de campagnes en de communicatie zal verzorgen van alle projecten die van maart tot oktober 2011 in Antwerpen zullen plaatsvinden. Tijdens die periode is Antwerpen de Europese jongerenhoofdstad. Het communicatiebureau is er niet alleen voor jongeren, het wordt ook door hen gevormd. Tot nog toe zijn Yannick (25) en Leila (26) slechts met twee, maar ze zoeken nog vier andere enthousiastelingen met een hart voor Antwerpen om het team te vervolledigen.  

Deze week ging er een opvallende vacaturecampagne in Antwerpen van start. Drie meisjes lopen door de Antwerpse straten, gekleed in een jurk, die gemaakt is uit flyers. Op die folders staan vacatures voor een job bij Generatie A. Al wie jonger is dan 26, mag een flyer van de jurk rukken en solliciteren. Creatief en jong talent zal trouwens ook via Facebook of Netlog gecontacteerd worden, want Antwerpen Jongerenhoofdstad moet een sterk product worden.  

Schepen van Jeugd, Leen Verbist, moedigt jongeren aan om te reageren op de vacature en zich kandidaat te stellen voor een plaatsje in het communicatieteam. “Het wordt sowieso een unieke ervaring voor hen. De jongeren zullen zelf voor een groot deel kunnen bepalen wat ze willen doen en hoe het jaar er zal uitzien, zonder bemoeienis van de stad”, aldus de schepen.