Een halve eeuw op het scherp van de snee: overzichtstentoonstelling Gal in Antwerpen

Gerard Alsteens mocht dit jaar zijn 70ste verjaardag vieren. Bovendien is zijn alter ego, Gal, 50 jaar geleden in het leven geroepen. Redenen te over dus, vond de socio-culturele organisatie van de sp.a,  curieus vzw, om een overzichtstentoonstelling met honderden van Gals originele tekeningen te organiseren. 

 De selectie werd gemaakt door Gal zelf en het historische kader werd verzorgd door curieus. 50 van de tentoongestelde werken worden becommentarieerd door journalisten, politici, schrijvers en kunstenaars. Op deze manier krijg je op een vlijmscherpe, maar toch pakkende manier een schets van 50 jaar Belgische en internationale politiek.   
De openingsavond ging door op vrijdag 4 februari. Het feestelijk startschot van de tentoonstelling kwam van burgemeester Patrick Janssens en Inga Verhaert, voorzitster van curieus, provincie Antwerpen. Klik hier voor de foto’s.
 
Wacht niet te lang, want de tentoonstelling loopt nog tot 27 februari in Antwerpen in het Felixpakhuis. Allen daarheen!
 
Later is het werk nog te bezichtigen in vele andere Vlaamse steden zoals Genk, Gent, Leuven, Turnhout, … Voor meer informatie, zie http://www.curieus.be/gal/.