Berchemse kaaszaak beste van Europa

 De prestigieuze krant The Wall Street Journal heeft kaaswinkel Michel Van Tricht & Zoon in Berchem verkozen tot allerbeste kaaszaak van heel Europa. De Antwerpse kaaszaak haalde het van twee Parijse zaken, een winkel in de Provence en een topzaak uit Italië. 

De zaak is een echt familiebedrijf. Michel Van Tricht nam de zaak in 1978 over van zijn vader en bouwde ze uit tot de internationaal gerenommeerde kaasspeciaalzaak die ze nu is. Met Frédéric staat ook de derde generatie Van Tricht  in de winkel. De Van Trichts zijn gespecialiseerd in niet-gepasteuriseerde kazen, meestal van kleinere kaasproducenten. 

Ook vóór de verkiezing tot beste Europese kaaszaak had kaaswinkel Van Tricht al een erg goede reputatie. Naast het kruim van de Belgische restaurants, zoals het Hof van Cleve en Oud Sluys, leveren de kaasaffineurs kazen aan de beste Luxemburgse, Ierse en Nederlandse restaurants en aan tophotels in Bali en op de Malediven. Ook het Belgische koningshuis doet af en toe een beroep op hen. 

We wensen de familie Van Tricht een welgemeende proficiat en voor alle kaasliefhebbers, één adres: kaasaffineurs Michel Van Tricht & Zoon.