Antwerpen ondersteunt EcoScholen

De stad Antwerpen zet zich in voor milieubewuste scholen. Vanaf januari 2010 vormen vijfentwintig Antwerpse scholen zich om tot ‘EcoScholen’. In ruil voor hun engagement ondersteunt de stad hen om zorg te dragen voor het milieu.

Scholen die meedoen als EcoSchool, kunnen kiezen voor verschillende thema’s. In 2010 staan vier thema’s centraal: afval en duurzame materialen, energie en klimaat, natuur op school en duurzame voeding. Vanaf volgend schooljaar worden ook de thema’s water en duurzaam verkeer getest.

Twee jaar lang zal een EcoSchool rond een milieuthema werken. In ruil voor haar inspanningen, krijgt ze persoonlijk advies en materiële en/of financiële ondersteuning. Een ideale manier voor de overheid, in dit geval sp.a-schepenen Robert Voorhamme (Onderwijs) en Guy Lauwers (Milieu) om scholen te helpen om zorg te dragen voor het milieu. De stad werkt hiervoor samen met het Vlaams project Milieuzorg op School, dat scholen helpt om in de lessen te werken rond milieuzorg.

Vanaf september 2010 kunnen de Antwerpse basis- en secundaire scholen uit alle netten inschrijven op de thema’s afval en energie. De andere thema’s worden vanaf september 2011 voor alle scholen opengesteld.

Voor meer info, zie ook de site van antwerpen en ook www.milieuzorgopschool.be