2 miljoen voor de Special Olympics in Antwerpen

In de zomer van 2014 worden de Special Olympics Summer Games, de Olympische spelen voor mensen met een verstandelijke beperking, georganiseerd in Antwerpen. Net als de Olympische Spelen hebben de Special Olympics om de vier jaar plaats. Door een amendement dat ik heb ingediend bij de opmaak van de Europese begroting voor volgend jaar wordt er voor de organisatie van het evenement 2 miljoen euro Europees geld vrijgemaakt. 

Niet alleen in de stad Antwerpen, maar ook in andere gemeenten van de provincie zullen van13 tot 20 september zo’n 2.000 atleten uit 58 landen om de medailles in tiensportenstrijden. De Special Olympics konden in het verleden altijd al rekenen op Europese steun, maar door de crisis was de Europese steun aan de sportwedstrijd geschrapt. Toen we dat hoorden, hebben we er alles aan gedaan om de middelen voor de Special Olympics te garanderen. De organisatoren, sporters en bezoekers kunnen nu op beide oren slapen. 

Om deze organisatie nog wat extra onder de aandacht te brengen, organiseer ik ook een tentoonstelling in het Europees parlement over de Special Olympics. Op de tentoonstelling zullen 28 sportbeelden te zien zijn van de atleten , één per lidstaat. Elk beeld brengt ook een quote van de desbetreffende atleet, in de taal van zijn/haar lidstaat. De tentoonstelling loopt van 26 tot 28 november in het Europees parlement.