Lezing: Is de toekomst aan de stad? Steden baas in Europa.

 Steeds vaker wordt benadrukt dat de grote uitdagingen voor Europa, zoals ze onder meer verwoord worden in het Europa 2020 programma, onuitvoerbaar zijn zonder ingrijpende acties op het niveau van de stad. En of het nu gaat over klimaatopwarming, armoede of voedselvoorziening, het is duidelijk dat het de steden zelf zijn die de sleutel tot de oplossingen in handen hebben. Maar welke rol kunnen lokale besturen spelen in het aanpakken van de uitdagingen van morgen? En wat zou er veranderen als steden het voor het zeggen hadden in Europa?

Om op die vragen een antwoord te formuleren nodig ik op maandag 17 juni professor Benjamin Barber uit n.a.v. zijn nieuwste boek 'If Mayors ruled the World'. Barber is voormalig adviseur van Bill Clinton en auteur van onder meer de internationale bestseller Jihad vs MacWorld en De Infantiele Consument. Yves Desmet (De Morgen) is de moderator van dienst.

Praktische informatie:

Lezing: Is de toekomst aan de stad? Steden baas in Europa.
Maandag 17 juni om 20 uur
Toneelhuis, Bourlaschouwburg, Antwerpen

Gratis tickets reserveren kan via het besprekingsbureau van het Toneelhuis (op weekdagen van 10 tot 18 uur en op zaterdag van 14 tot 18 uur) via het telefoonnummer 03/22.4.88.44 of per mail naar tickets@toneelhuis.be

Een evenement van de S&D-fractie in het Europees parlement, in samenwerking met De Morgen.

Ook vandaag zijn steden reeds voorlopers in het aanpakken van prangende uitdagingen. Bekijk via deze link zeker ook eens deze indrukwekkende infografic over steden die de strijd aangaan met de klimaatverandering.