Kom naar het Karel Van Miert debat 2013 en debatteer mee over de toekomst van Europa

 Ter ere en nagedachtenis van Karel Van Miert organiseert de socialistische beweging jaarlijks een lezing of debat. Van Miert wijdde zijn leven aan de vredesproblematiek, duurzame globalisering en mondiale armoedebestrijding. In het tweede debat staan we stil bij de Europese eenmaking.

 
Europa staat op een kantelpunt. De falende aanpak van de economische crisis legde een aantal fundamentele pijnpunten bloot en stelt de legitimiteit van de Unie ernstig in vraag. Een meerderheid van de Belgen vertrouwt de EU niet meer en Europa staat in de geesten gelijk aan harde besparingen en een blind geloof in de vrije markt. In aanloop naar de Europese verkiezingen van 2014 moeten we ons de vraag stellen: welk Europa willen we? Hoe zorgen we ervoor dat de Unie opnieuw onze welvaart garandeert in plaats van ze ondermijnen? Wat is de toekomstvisie van links in Europa?
 
We gaan hierover in debat met de gedoodverfde kandidaat Commissievoorzitter van de Europese socialisten Martin Schulz (huidig voorzitter van het Europees Parlement). Hij zet zijn visie uiteen en gaat in debat met Kathleen Van Brempt (Europees Parlementslid sp.a), Peter Spiegel (Europa-correspondent voor The Financial Times) en Hendrik Vos (Professor Europese Studies Universiteit Gent – o.v.). Saïd El Khadraoui (Europees Parlementslid en Internationaal Secretaris van sp.a) leidt het debat in.
 
Dit debat zal deels in het Engels verlopen.
 
Praktische informatie: 
Karel Van Miert debat 2013: Waarheen met Europa?
Donderdag 5 december 2013 | 20:00 - 21:30
Theaterzaal, Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent
 
Interesse? Inschrijven kan via deze link. Voor meer informatie over het volledige programma van het Festival van de Gelijkheid op 5 en 6 december kan je hier terecht.