Gespreksavond: Tussen dromen en daden

De financiële, economische en sociale crisis nestelt zich steeds dieper in de Europese en Amerikaanse samenleving. Terwijl er vanuit de bevolking een roep weerklinkt om meer democratie en actie komen politici steeds minder tot een doeltreffende aanpak voor deze crisis. Waar liggen de oplossingen voor deze problemen? Drie generaties vrouwen debatteren over dromen en daden, de crisis in Amerika en Europa, over de macht en onmacht van politici en de gevolgen daarvan voor de gewone burger.

Journaliste Evita Neefs (58) is auteur van Amerika’s destructieve droom, dat de mythe van ‘the American dream‘ haarfijn ontrafelt. Politiek filosofe Tinneke Beeckman (36) bekijkt in haar nieuwste boek ‘Door Spinoza’s lens’ hedendaagse thema’s als macht, politiek en revolte door de bril van de zeventiende eeuwse filosoof Baruch Spinoza. Europees parlementslid Kathleen Van Brempt (42) bevindt zich in het oog van de economische, sociale en politieke storm die over Europa raast. Het debat wordt in goede banen geleid door Anna Luyten, journaliste bij Vrij Nederland en docente filosofie.

Praktische informatie:
Woensdag 17 oktober 2012 van 20u00 tot 22u00 in De Studio, Maarschalk Gérardstraat 4, 2000 Antwerpen. Toegang is gratis. Graag inschrijven voor 15 oktober via 03 633 87 71 of kathleen.vanbrempt@s-p-a.be.