Eelt voor iedereen

Mensen die me konden horen en mensen die me niet of niet goed konden horen. Mensen met een assitentiehond. Mensen in een rolstoel, mensen die balanceren op hoge hakken. Mensen die me goed of minder goed of zelfs niet konden zien. Gisteren mocht ik de inleiding geven voor de inclusieve voorstelling van 'Eelt', de razend populaire theatershow van Wouter Deprez. Samen met de vzw Intro zorgde ik ervoor dat iedereen kon genieten.

Wouter Deprez is altijd een goed excuus om je huis uit te komen op zondagnamiddag. Voor de voorstelling van gisteren werden kosten noch moeite gespaard om iedereen, ook mensen met een beperking te laten genieten. Met voelstoelen, een ringleiding, assistentie indien nodig en tolken Vlaamse gebarentaal werd de voorstelling voor iedereen toegankelijk. Veel volk, een gezellige sfeer, veel gelach en af en toe een ontroerende stilte.

Het luide applaus en de vele draaiende handen in de lucht (doven applaudiseren niet, maar draaien met hun handen in de lucht) lieten me op het einde weten dat het goed was...